Cum sa alegi cea mai ieftina asigurare pentru masina

Oferta pietei de asigurari auto este foarte larga, iar optiunile oferite sunt foarte diverse, asa ca alegerea celui mai bun produs, cel care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs., nu este intotdeauna o sarcina usoara.

Aici va oferim o serie de trucuri, astfel incat sa-l alegeti pe cel mai potrivit pentru dvs.

1. Comparati asigurarea

Este usor sa reinnoiti politica in mod automat sau sa inchiriati asigurarea noii masini cu asiguratorul precedent. Eroare. Ar trebui sa comparati mai multe asigurari auto si asigurati-va ca ofera ceea ce aveti nevoie. Amintiti-va ca cea mai ieftina asigurare nu este intotdeauna cea mai buna si poate fi mai recomandabila o mica cheltuiala suplimentara care creste semnificativ raportul calitate-pret al asigurarilor.

2. Profitati de campanii si promotii

Companiile de asigurari lanseaza periodic campanii si promotii pentru noii asiguratori. Inainte de angajarea sau reinnoirea politicii dvs., revizuiti propunerile de pe piata. Utilizati comparatoarele de asigurare.

2. Alegeti o asigurare bazata pe cat de veche este masina dvs.

Deoarece vehiculele isi pierd valoarea in timp, luand in considerare ca anii poate insemna o economie semnificativa in asigurare.

Asigurarea tuturor riscurilor este recomandata in special pentru autoturismele cu varsta sub 5 ani si, in functie de marca si model, pana la maxim 10 ani. Cu toate acestea, odata ce cei 10 ani au trecut, vehiculul va pierde 70% din valoarea sa, asadar poate fi mai convenabil sa luati asigurare cu franciza sau terte parti.

Desigur, intotdeauna trebuie sa comparati diferitele acoperiri pe care companiile le ofera.

3. Luati asigurare adaptata stilului dumneavoastra de viata

In plus fata de metodele traditionale, companiile de astazi ofera alte modalitati care se adapteaza mai bine fiecarui stil de viata. De exemplu: asigurare pentru zile sau saptamani, destinata celor care folosesc ocazional masina; asigurati-va in functie de stilul dvs. de conducere.

4. Reduce riscul de ajustare a primei

Daca masina dvs. este parcata intr-un loc sigur, riscul de furt va fi mai mic si, prin urmare, va fi posibil sa se reduca costul asigurarii auto. Companiile calculeaza pretul primei de masina in functie de riscul de pierdere pe care il asteapta fiecare sofer. Prin urmare, cu cat este mai curat istoricul revendicarilor, cu atat este mai mic riscul pe care compania il presupune atunci cand va asigura si, prin urmare, cu atat va fi mai ieftina asigurarea de masina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *